Er du træt af dårlig internetforbindelse? Så er det nu, du skal tænke over at få et nyt netværk.

En god netværksinstallation er afgørende for, at du kan få det bedste ud af din internetforbindelse. Det er dog ikke altid lige let at finde ud af, hvordan man får det bedste ud af sit netværk.

Derfor har vi her samlet 5 tips, der kan hjælpe dig med at få det bedste ud af din netværksinstallation:

  1. Overvej dine behov
  2. Find den rette teknologi
  3. Gør brug af professionelle
  4. Test dit netværk
  5. Vær opmærksom på sikkerheden

Overvej dine hastighedsbehov

Det er vigtigt, at du overvejer dine hastighedsbehov, inden du går i gang med at installere dit nye netværk. Hvor mange enheder skal være tilsluttet netværket på samme tid, og hvilken slags aktiviteter skal du foretage dig på nettet og er der spidsbelastningstidspunkter?

Det er for eksempel ikke det samme, om du skal streame film, spille online spil eller have et online møde. De tre forskellige aktiviteter, har hver især har forskellige hastigheds- og bredbåndsbehov.

Dertil skal du også huske at have styr på download og upload behovet, som ofte er meget forskelligt.

Find den rette teknologi

Når du har overvejet dine hastighedsbehov, er det tid til at finde den rette teknologi. Der findes mange forskellige typer af netværksteknologier, og det kan være svært at finde ud af, hvilken der er den bedste for dig.

 Den type teknologi, du skal vælge, afhænger af, hvor mange enheder du skal have tilsluttet, hvor stort dit hus er, og hvor mange forhindringer der er mellem din router og de enheder, du gerne vil have tilsluttet.

De mest populære typer af teknologier til hjemmenetværk er:

Disse er alle teknologier, der er velegnede til hjemmenetværk. Hvilken teknologi, der er bedst for dig, afhænger naturligvis af dine behov. Skal du have internet til et kontor eller detail forretning, kan det for eksempel være en god idé at overveje at få et Ethernet netværk.

Hvis du skal have et netværk til dit hjem, kan det være en god idé at overveje at få et Wi-Fi netværk.

Gør brug af professionelle

Det er ikke alle, der har lyst eller tid til at installere deres eget netværk. Hvis du ikke føler, at det er noget for dig, kan du overveje at få hjælp fra en professionel.

En professionel vil kunne hjælpe dig med at finde den rette teknologi og sikre, at netværket bliver installeret korrekt. Dertil kan der også ved større netværk være behov for noget ekstra el arbejde, som selvfølgelige skal ordnes af en autoriseret elektriker og ikke bare en almindelig IT mand.

Det er dog ikke alle, der har ekspertise i opsætning af netværk. Derfor er det en god idé at spørge din lokale elektriker om det er noget, de kan hjælpe dig med.

Hvis du vælger at få hjælp fra en professionel, skal du huske at spørge om prisen på forhånd. På den måde undgår du overraskelser, når regningen kommer.

Test dit netværk

Når du har fået installeret dit nye netværk, er det vigtigt, at du tester det for at sikre, at det fungerer som det skal.

Du kan teste dit netværk ved at downloade et netværkstestprogram. Der findes mange forskellige testprogrammer tilgængelige online, som eksempelvis speedtest.dk. Du skal igen huske forskellen på download og upload hastighederne.

Når du har testet dit netværk, kan du justere indstillingerne på din router for at sikre, at du får den bedst mulige hastighed.

Hvis du ikke er tilfreds med hastigheden på dit netværk, kan det være en idé at kontakte din internetudbyder for at høre, om der er noget, de kan gøre for at forbedre hastigheden.

Vær opmærksom på sikkerheden

Når du har fået installeret dit nye netværk, er det vigtigt, at du sikrer, at det er sikkert.

Der er mange måder, du kan sikre dit netværk på. Du kan for eksempel bruge en firewall eller kryptere dine data.

Det er også en god idé at have en sikkerhedskopi af dine data. På den måde er du sikker på, at du ikke mister vigtige data, hvis dit netværk bliver hacket.

Luk
Luk besked
Covid-19

TK-TEK A/S har åbent som normalt.

Vi servicerer stadig både detail, erhverv og private. Vores personale bliver testet, holder afstand og tager hensyn til andre på arbejdspladsen / i boligen.

Kontakt os