Strømsvigt – hvad gør man?

En af de mest frustrerende ting, der kan ske, er at få strømsvigt. Pludselig er der ingen strøm til at tænde for lyset, køle maden ned eller lade telefonen op.

Men hvad skal man egentlig gøre, når der er strømsvigt? Og hvordan kan man undgå det i fremtiden?

I dette indlæg vil jeg dele nogle af mine bedste tips til, hvordan du håndterer strømsvigt, så du ikke behøver at gå i panik. Jeg vil også komme ind på, hvordan du kan forberede dig på strømsvigt, så du er bedre rustet til at håndtere det, hvis det skulle ske.

Sikring springer – hvad gør man?

En af de hyppigste årsager til strømsvigt er, at sikringen springer. Hvis dette sker, skal du først og fremmest finde ud af, hvorfor sikringen er sprunget. 

Hvis det er fordi, der er for meget strøm på elnettet, så kan dette være tegn på, at der er et problem med elnettet. I så fald skal du kontakte elselskabet, så de kan sende en tekniker ud. 

Hvis der derimod er for meget strøm på dine el apparater, så kan dette også være årsag til, at sikringen springer. I så fald skal du finde ud af, hvilket apparat der er årsag til problemet. Ofte kan det være fordi, der er for mange apparater tilsluttet samme stikkontakt. I så fald kan det være nødvendigt at få installeret flere stikkontakter. 

Hvis du ikke selv kan finde ud af, hvorfor sikringen er sprunget, så skal du kontakte en elektriker, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der er årsag til problemet.

Lyset går

Hvis lyset går, så skal du først og fremmest tjekke, om der er strøm på stikkontakten. Hvis der ikke er strøm på stikkontakten, så kan det være fordi, sikringen er sprunget. I så fald skal du følge de ovenstående trin for at finde ud af, hvorfor sikringen er sprunget.

Hvis der derimod er strøm på stikkontakten, så kan det være fordi, pæren er gået. I så fald skal du udskifte pæren med en ny pære.

Hvis pæren er i orden, men der stadig ikke er strøm i pæren, så kan det være fordi, der er et problem med lyskontakten. I så fald skal du kontakte en elektriker, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der er årsag til problemet.

Komfuret eller vaskemaskinen får strømmen til at gå i huset

Hvis komfuret eller vaskemaskinen får strømmen til at gå i huset, så kan det være fordi, der er et problem med stikkontakten. I så fald skal du kontakte en elektriker, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der er årsagen til problemet.

Hvis der ikke er noget galt med stikkontakten, så kan det være fordi, der er et problem med selve apparatet. I så fald skal du kontakte en tekniker, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der er årsag til problemet. Men i langt de fleste tilfælde skyldes det blot at en sikring er gået.

Øvrige årsager til at strømmen går

Der kan være mange andre årsager til at strømmen går. Det kan f.eks. være fordi:

  • Der er et problem med elnettet
  • Der er et problem med stikkontakten
  • Der er et problem med apparatet
  • Sikringen er gået

Hvis du ikke kan finde ud af, hvorfor strømmen er gået, så skal du kontakte en elektriker eller elselskabet, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der er årsag til problemet.

Konklusion

Det er meget frustrerende, når der er strømsvigt, men det er heldigvis ikke særligt svært at håndtere. Hvis du følger de ovenstående trin, så bør du hurtigt kunne finde ud af, hvorfor der er strømsvigt, og hvad du kan gøre for at undgå det i fremtiden.

Luk
Luk besked
Covid-19

TK-TEK A/S har åbent som normalt.

Vi servicerer stadig både detail, erhverv og private. Vores personale bliver testet, holder afstand og tager hensyn til andre på arbejdspladsen / i boligen.

Kontakt os