Den rigtige elektriker

Når du skal have lavet noget el-arbejde i dit hus, er det vigtigt at vælge den rigtige elektriker.

Det er ikke bare vigtigt for at få et godt resultat, men det er også vigtigt for din sikkerhed.

Der er dog mange elektrikere i Kolding at vælge imellem, og det kan være svært at vide, hvordan man finder den rigtige.

I denne blogpost vil jeg give dig nogle tips til, hvordan du kan vælge den rigtige elektriker i Kolding til at lave arbejdet på dit hus.

Hvad for noget forskelligt El-arbejde findes der

Inden du skal i gang med at vælge den samarbejdspartner, der skal lave dit el-arbejde, så er det en rigtig god idé at gøre sig nogle tanker om, hvilke slags el-arbejde, der skal udføres. Dette har naturligvis en indflydelse på, hvilken slags elektriker og med hvilken erfaring, du skal have fat i.

Der findes mange forskellige former for ydelser, som en elektriker kan hjælpe dig med. Nogle af de mest almindelige former for elektriker-arbejde er:

Udskiftning af el-installationer

Ved udskiftning af el-installationer, vil vi typisk skulle komme og tjekke hele din el-installation for fejl. Derefter vil vi skrive en rapport, som viser hvilke fejl der er fundet, og hvad det koster at udbedre disse fejl. Dertil kommer, at vi også skal udskifte de gamle el-installationer med nye og mere moderne el-installationer.

Udskiftning af lamper

En anden form for el-arbejde, som vi typisk kan hjælpe dig med, er udskiftning af lamper. Dette kan f.eks. være, hvis du har en gammel og slidt lampe, som trænger til at blive udskiftet. Eller hvis du har lyst til at skifte din gamle glødepære ud med en mere energivenlig LED-pære. Det kan også være, at du ønsker at etablere et smart gamer-værelse med integreret ambient LED-kæder, som lyser i takt med lyden.

Udskiftning af el-paneler

Udskiftning af el-paneler er også et job for en elektriker. Dette kan f.eks. være, hvis du har gamle og slidte el-paneler, som trænger til at blive udskiftet. Eller hvis du gerne vil have nye og moderne el-paneler, som passer til dine nye lamper og el-installationer.

Udskiftning af stikkontakter

En elektriker kan også hjælpe dig med at udskifte dine gamle stikkontakter med nye og moderne stikkontakter. Dette kan f.eks. være, hvis du har gamle og slidte stikkontakter, som trænger til at blive udskiftet. Eller hvis du ønsker at skifte dine gamle stikkontakter ud med nogle mere moderne stikkontakter, som passer bedre til dine nye lamper og el-installationer.

Udskiftning af el-ledninger

En elektriker kan også hjælpe dig med at udskifte dine gamle el-ledninger med nye og moderne el-ledninger. Dette kan f.eks. være, hvis du har gamle og slidte el-ledninger, som trænger til at blive udskiftet. Eller hvis du ønsker at skifte dine gamle el-ledninger ud med nogle mere moderne el-ledninger, som passer bedre til dine nye lamper og el-installationer.

Udskiftning af tænd/sluk-knapper

TK-TEK A/S kan også hjælpe dig med at udskifte dine gamle tænd/sluk-knapper med nye og moderne tænd/sluk-knapper. Dette kan f.eks. være, hvis du har gamle og slidte tænd/sluk-knapper, som trænger til at blive udskiftet. Eller hvis du ønsker at skifte dine gamle tænd/sluk-knapper ud med nogle mere moderne tænd/sluk-knapper, som passer bedre til dine nye lamper og el-installationer.

Renovering af el

Hvis du skal have renoveret el-installationer i dit hus, er det vigtigt at vælge den rigtige elektriker.

Der er nemlig stor forskel på priser og kvalitet, så det kan godt betale sig at undersøge markedet grundigt, inden du skal vælge hvilken samarbejdspartner, du skal gå med.

Det kan være svært at vide, hvilken elektriker der er den rigtige, men der er ét krav, som du bør stille til enhver, som skal renovere din el-installation i dit hus.

Dette krav er, at du bør sikre dig, at elektrikeren har en god og bred erfaring, og at han har udført denne slags arbejde mange gange.

Dette er vigtigt, da det er en stor økonomisk investering hver gang man skal vælge renovering af el i sit hus.

Hvis du derfor vælger en elektriker med mindre erfaring, er der risiko for, at elektrikeren ikke kan løse opgaven optimalt.

Det kan meget vel betyde, at du skal have lavet om på din el-installation igen, inden for få år.

Vælger du derimod en elektriker med en god erfaring inden for renovering af el-installationer, er der større sandsynlighed for, at de elektriske installationer holder i mange år.

Ny gruppetavle

Skal du have lavet om på din gruppetavle, eller skal du have en helt ny gruppetavle til dit hus?

I begge tilfælde er det vigtigt at vælge den rigtige elektriker.

Det er nemlig ikke alle elektrikere, der har erfaring med at lave en gruppetavle.

Derfor bør du sikre dig, at den samarbejdspartner, du vælger, har god erfaring med at lave en gruppetavle.

Hvis du vælger en elektriker uden denne erfaring, kan det betyde, at tavlen ikke bliver lavet korrekt.

Det kan også betyde, at der kommer fejl i tavlen, som kan give problemer for dig og dit hus.

Når du skal have lavet en gruppetavle, skal der også tages højde for, at den skal være i overensstemmelse med de gældende love og regler.

Derfor bør du sikre dig, at den, du vælger, kender de gældende love og regler.

Hvis elektrikeren ikke kender de gældende love og regler, kan det betyde, at tavlen ikke bliver lavet i overensstemmelse med dem, og det kan give problemer for dig og dit hus, hvis tavlen ikke er i overensstemmelse med de gældende love og regler.

Er det en enkeltmands firma eller et større firma?

Når du skal have lavet noget elektrikerarbejde i dit hus, kan du vælge at bruge enten en enkeltmands elektriker eller et større firma.

Der er fordele og ulemper ved begge dele.

En fordel ved at bruge en enkeltmands elektriker er, at det ofte er billigere end at bruge et større firma.

En anden fordel er, at det kan være nemmere at få fat i en enkeltmands elektriker, da der ikke er så mange mellemled.

En ulempe ved at bruge en enkeltmands elektriker kan være, at der ikke altid er så meget garanti for kvaliteten af arbejdet.

En anden ulempe kan være, at der ikke altid er så meget garanti for rettidigheden af arbejdet.

En fordel ved at bruge et større firma til dit el-arbejde er, at der ofte er bedre garanti for både kvalitet og rettidighed af arbejdet.

En ulempe ved at bruge et større firma til dit el-arbejde kan dog være, at det ofte er dyrere end at bruge en enkeltmands elektriker.

Derudover kan det være svært at få fat i et større firma, da der ofte er mange mellemled.

Det er derfor vigtigt, at du tager stilling til, hvad der er vigtigst for dig, inden du vælger, hvilken type elektriker du vil bruge til dit el-arbejde.

Dertil kan det være at den tømrer der er hyret ind til eksempelvis en renovering af dit hus, allerede samarbejder med en elektriker, og at det derfor kan være en fordel at bruge denne.

I mange tilfælde kan det dog være en god idé at bruge en enkeltmands elektriker, da der ofte er bedre kvalitet og rettidighed af arbejdet.

Tilbygning og renovering

En tilbygning eller renovering er ofte forbundet med nogle større ændringer i el-installationerne.

Derfor er det vigtigt at vælge den rigtige elektriker, når du skal have lavet noget elektrikerarbejde i forbindelse med en tilbygning eller renovering.

Det er ikke kun vigtigt for at få et godt resultat, men det er også vigtigt for din sikkerhed.

Derfor bør du sikre dig, at den elektriker, du vælger, har den rette erfaring og viden.

En elektriker med mange års erfaring og viden inden for tilbygninger og renoveringer, vil typisk kunne løse de fleste problemer, som kan opstå i forbindelse med disse.

En elektriker med mindre erfaring kan derimod have svært ved at løse problemerne optimalt.

Det kan meget vel betyde, at du skal have lavet om på din el-installation igen, inden for få år.

Når det kommer til tilbygninger og renoveringer er det ofte nødvendigt at skaffe nogle tilladelser fra kommunen.

En elektriker med erfaring og viden inden for tilbygninger og renoveringer, vil typisk have styr på dette område, og kan derfor hjælpe dig med at få de nødvendige tilladelser.

Det er altid en god idé at spørge din elektriker til råds, før du påbegynder et større elektrikerarbejde i forbindelse med en tilbygning eller renovering.

På den måde sikrer du dig, at du får et godt resultat, og at der ikke opstår problemer undervejs i processen.

Hvad er en autoriseret el-installatør

En autoriseret el-installatør er en elektriker, der er godkendt af Dansk El-Teknik.

For at en elektriker kan blive godkendt af Dansk El-Teknik, så skal vedkommende have en uddannelse som elektriker. Derefter skal vedkommende arbejde praktisk i minimum 2 år.

Derefter kan elektrikeren søge om at blive godkendt af Dansk El-Teknik. Dette indebærer, at der bliver lavet et stikprøvebesøg hos elektrikeren, hvor der skal dokumenteres, at elektrikeren kan lave el-arbejde af høj kvalitet.

Hvis du vælger at få arbejdet på dit hus udført af en autoriseret el-installatør, så har du den fordel, at du kan få tilskud til arbejdet fra Staten. Du kan læse mere om dette på dine-energi.dk.

Derudover har du også den fordel, at hvis der skulle ske noget ved arbejdet, som gør, at det skal udbedres, så vil autorisationsordningen sørge for, at dette bliver gjort.

Erfaring og anbefalinger

En anden ting, som kan være en god idé at tage højde for, når du vælger en elektriker, er erfaring. Det er vigtigt, at du får en elektriker med rigtig god erfaring til at lave el-arbejdet på dit hus.

Den eneste måde, hvorpå du kan få en elektriker til at blive god til at udføre el-arbejde, er ved at øve sig. Dette gælder både for autoriserede elektrikere og for elektrikere, der ikke er autoriserede.

Derfor er det en rigtig god idé, at du finder en elektriker, der har masser af erfaring med at lave de former for el-arbejde, som du ønsker at få udført på dit hus.

For at finde ud af, hvor meget erfaring en elektriker har, kan du f.eks. spørge elektrikeren, hvor længe vedkommende har været elektriker. Eller du kan spørge elektrikeren, hvor mange af den slags opgaver, som du ønsker at få lavet, vedkommende før har udført.

Derudover kan det også være en god idé at spørge elektrikeren, om du kan få en liste med referencer. På denne måde kan du få en idé om, hvor godt elektrikereren har lavet deres tidligere arbejde.

En ting, som også kan være en god idé at tage højde for, når du skal vælge en elektriker, er prisen på el-arbejdet.

Det kan være en god idé at sammenligne priserne mellem forskellige elektrikere, før du vælger, hvilken elektriker du vil have til at udføre arbejdet på dit hus.

Der findes mange forskellige priser på el-arbejde, og det kan være en rigtig god idé at undersøge, hvad du kan forvente at skulle betale for arbejdet.

På denne måde kan du undgå at blive snydt af en elektriker, der opkræver for meget for arbejdet.

Det er dog vigtigt at du husker, at en billig elektriker ikke nødvendigvis er en dårlig elektriker. Det er ofte en god idé at starte med at kigge på prisen, når du skal vælge en elektriker.

Igen kan vi referere til typen af elektriker, altså om det er en enkeltmands elektriker eller fra en større entreprise.

Der er typisk større forskel på priserne mellem disse, og det kan derfor være en god idé at undersøge, hvad du kan forvente at skulle betale for arbejdet.

Hvad bør jeg vælge?

Når du skal have lavet noget elektrikerarbejde på dit hus, bør du altid sikre dig, at du vælger den rigtige elektriker.

Det kan være svært at vide, hvilken elektriker der er den rigtige til netop dit hus.

Derfor har jeg her lavet en liste over nogle af de ting, som du bør overveje og tage stilling til:

Luk
Luk besked
Covid-19

TK-TEK A/S har åbent som normalt.

Vi servicerer stadig både detail, erhverv og private. Vores personale bliver testet, holder afstand og tager hensyn til andre på arbejdspladsen / i boligen.

Kontakt os